Tilikymppi logo

Polttoainetuen haku alkaa marraskuussa 2022

Eduskunta on hyväksynyt lain määräaikaisesta polttoainetuesta kuljetusyrityksille. 

Tukea haetaan Valtiokonttorista ja sen hakuaika alkaa marraskuussa 2022. Tiedotamme tarkemmasta aikataulusta sekä hakuohjeista ja tuen ehdoista tällä sivulla. 

Tuki koskee maantiellä tapahtuvia tavara- ja henkilökuljetuksia ja kaikkia polttoainemuotoja ja sähköenergiaa pois lukien polttoöljyä. Tuki niille kevyttä polttoöljyä käyttäville toimijoille, joihin nyt hyväksytty polttoainetuki ei kohdistu, on tällä hetkellä selvityksessä.

Polttoainetuki kompensoi helmikuussa 2022 alkanutta äkillistä polttonesteiden hinnan nousua, joka alkoi Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Hintakehitys on ajanut kuljetusalan yrityksiä vaikeaan tilanteeseen, millä puolestaan voi olla vaikutus Suomen huoltovarmuuteen. Tuki perustuu lakiin kuljetusyritysten määräaikaisesta polttoainetuesta >

Laki on voimassa 1.9.-31.12.2022 välisen ajan. Tuen hakuaika alkaa Valtiokonttorista marraskuun 2022 aikana.

Polttoainetukea on mahdollista saada kolmelta kuukaudelta (helmikuu-huhtikuu 2022). Tuki kattaa 5 prosenttia polttoainekustannuksista näiltä kuukausilta.

Tuki kohdistuu maanteillä tapahtuviin tavara- ja henkilökuljetuksiin. Se koskee kaikkia polttoainemuotoja ja sähköenergiaa pois lukien polttoöljyä, jonka liikennekäyttö on kielletty. Tukea voidaan myöntää kustannuksiin, jotka ovat syntyneet tukikaudella 1.2.-30.4.2022. Tuki kevyttä polttoöljyä käyttäville toimijoille on selvityksessä, ja siitä tiedottaa työ- ja elinkeinoministeriö.

Kiinnostuitko?

Mikäli kiinnostuit palveluistamme tai sinulle heräsi kysymyksiä, niin ota rohkeasti yhteyttä.

Yhteystietomme

Evästeet